Author Topic: Arcadeflow theme v 6.0 [Release] Updated 2 December 2019  (Read 69072 times)

zpaolo11x

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 629
    • View Profile
    • My deviantart page
Re: Arcadeflow theme v 3.0 [Release] Updated 12 December 2018
« Reply #165 on: December 12, 2018, 07:14:32 AM »
Version 3.0 is out with lots of bug fixes and smoother fading effects. Enjoy!

FrizzleFried

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 243
    • View Profile
    • Idaho Garagecade
Re: Arcadeflow theme v 3.0 [Release] Updated 12 December 2018
« Reply #166 on: December 20, 2018, 03:25:25 PM »
Version 2.8 works for me ...

Version 2.9 I was unable to get before it was taken offline (still looking).

Version 3.0 crashes to the basic layout for me.
Visit my arcade blog ... www.idahogaragecade.com (updated 06-27-19)

zpaolo11x

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 629
    • View Profile
    • My deviantart page
Re: Arcadeflow theme v 3.0 [Release] Updated 12 December 2018
« Reply #167 on: December 20, 2018, 09:36:21 PM »
Version 2.8 works for me ...

Version 2.9 I was unable to get before it was taken offline (still looking).

Version 3.0 crashes to the basic layout for me.

Can you share the console log when 3.0 crashes? You can get 2.9 from github, the link is in the first post. I know 3.0 has a bug when a game has no category data, I re-uploaded it here so if you want you can try re-downloading it for a check.

zpaolo11x

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 629
    • View Profile
    • My deviantart page
Re: Arcadeflow theme v 3.0 [Release] Updated 12 December 2018
« Reply #168 on: December 20, 2018, 09:40:17 PM »
Also be aware that 2.9 is designed for AM 2.4 and above, what version are you using?

FrizzleFried

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 243
    • View Profile
    • Idaho Garagecade
Re: Arcadeflow theme v 3.0 [Release] Updated 12 December 2018
« Reply #169 on: December 21, 2018, 06:45:24 AM »
Version 2.8 works for me ...

Version 2.9 I was unable to get before it was taken offline (still looking).

Version 3.0 crashes to the basic layout for me.

Can you share the console log when 3.0 crashes? You can get 2.9 from github, the link is in the first post. I know 3.0 has a bug when a game has no category data, I re-uploaded it here so if you want you can try re-downloading it for a check.

Will do...

EDIT: I just tried the newly uploaded ZIP (I assume...it's the file on original post) and it too does not work for me.  Stupid question... how do I generate a console log?
« Last Edit: December 21, 2018, 06:51:42 AM by FrizzleFried »
Visit my arcade blog ... www.idahogaragecade.com (updated 06-27-19)

zpaolo11x

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 629
    • View Profile
    • My deviantart page
Re: Arcadeflow theme v 3.0 [Release] Updated 12 December 2018
« Reply #170 on: December 26, 2018, 04:07:08 AM »
Just updated to v3.1, with new icons and many bug fixes

zpaolo11x

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 629
    • View Profile
    • My deviantart page
Re: Arcadeflow theme v 3.0 [Release] Updated 12 December 2018
« Reply #171 on: December 26, 2018, 04:10:52 AM »

EDIT: I just tried the newly uploaded ZIP (I assume...it's the file on original post) and it too does not work for me.  Stupid question... how do I generate a console log?

If you are on windows there’s a attract-console.ece executable you can launch to get the console output, on Linux or Mac OS just launch from the shell. I think the most important thing to know is the version of AM you are using, is it 2.4+?

FrizzleFried

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 243
    • View Profile
    • Idaho Garagecade
Re: Arcadeflow theme v 3.0 [Release] Updated 12 December 2018
« Reply #172 on: December 26, 2018, 07:49:28 AM »
Actually... its. 2.3... let me update attract mode when I have a little time and then give it another try.  I'm testing using my windows box.
Visit my arcade blog ... www.idahogaragecade.com (updated 06-27-19)

keilmillerjr

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1010
    • View Profile
Re: Arcadeflow theme v 3.1 [Release] Updated 26 December 2018
« Reply #173 on: December 26, 2018, 04:37:35 PM »
Error occurs, with a screenshot, and sometimes arcade flow utility menu pops up - when Up is held.

Code: [Select]
Keils-iMac:MacOS keiljr$ /Applications/Attract.app/Contents/MacOS/launch.sh
Attract-Mode v2.5.1 (OSX, SFML 2.4.2 +SWF +Curl)
avcodec 58.35.100 / avformat 58.20.100 / swscale 5.3.100 / avutil 56.22.100 / swresample 3.3.100

Config: /Users/keiljr/.attract/attract.cfg

*** Initializing display: 'Arcade'
 - Loaded master romlist 'mame' in 7 ms (583 entries kept, 114 discarded)
 - Constructed 10 filters in 1 ms (5830 comparisons)
 ! Unexpectedly lost focus to: Unknown
 - Loaded layout: /Users/keiljr/.attract/layouts/Arcadeflow_31/ (layout.nut)
 ! Unexpectedly lost focus to: Unknown

AN ERROR HAS OCCURED [rename() failed]

CALLSTACK
*FUNCTION [tick2()] /Users/keiljr/.attract/layouts/Arcadeflow_31/layout.nut line [2948]

LOCALS
[grabdither] 0
[frost_surface] INSTANCE
[grabticker] 0
[grabpath0] "/Users/keiljr/.attract/screen1.png"
[grabpath] "/Users/keiljr/.attract/grab1.png"
[frost_pic] INSTANCE
[rotate90] false
[immediatesignal] false
[grabsignal] "up"
[overmenu] INSTANCE
[overmenuflow] 0
[surfacePos] 254.32191467285
[globalposnew] 1143.4403076172
[selectorwidth] 864
[overmenuwidth] 777.59997558594
[flowspeed] 25
[historyflow] 0
[history_surface] INSTANCE
[fg_surface] INSTANCE
[data_surface] INSTANCE
[data_surface_sh] INSTANCE
[themeshadow] 70
[overlay_listbox] INSTANCE
[hist_title] INSTANCE
[hist_screen] INSTANCE
[noshader] INSTANCE
[logoshow] 0
[aflogo_surface] INSTANCE
[prf] TABLE
[tick_time] 12424
[this] TABLE
Script Error in tick function: tick2 - rename() failed
 ! Unexpectedly lost focus to: Unknown

Code: [Select]
input_map
custom1              R
custom2              F
select               Return
select               LControl
back                 Escape
down                 Down
up                   Up
configure            Tab
add_favourite        LAlt
next_filter          Space
next_display         LShift
intro                Num5
left                 Left
right                Right
default             back exit
default             up prev_game
default             down next_game
default             left prev_game
default             right next_game

One suggestion: some text is too small at 640x480 and smaller resolutions. Perhaps increasing size, or having option to remove some of these tiny elements? I only tested in windowed borderless mode on my mac. Gives an ok but not perfect idea of what it will look like on my arcade machine or pi with 15khz crt’s.

zpaolo11x

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 629
    • View Profile
    • My deviantart page
Re: Arcadeflow theme v 3.1 [Release] Updated 26 December 2018
« Reply #174 on: December 26, 2018, 11:41:42 PM »
Error occurs, with a screenshot, and sometimes arcade flow utility menu pops up - when Up is held.

I was able to replicate the issue, it is related to the "frosted glass" effect and happens when there are no screenshots in the .attract folder. I'll fix it in the next release, meanwhile you can try two workarounds:

- disable "frosted glass" effect from the theme options

- take a couple of screenshots so that you get at least a screen1.png image in your .attract folder, that should do the trick

Quote
One suggestion: some text is too small at 640x480 and smaller resolutions. Perhaps increasing size, or having option to remove some of these tiny elements? I only tested in windowed borderless mode on my mac. Gives an ok but not perfect idea of what it will look like on my arcade machine or pi with 15khz crt’s.

This is a good point, I'm thinking of some ways to adapt the theme better to low resolutions. One is, as you said, to enlarge the smaller items (main category text, counters on the scroller), the other would be to switch to a 1-row layout for the smaller resolutions so there's more room for text and thumbs are larger, but I got some issues with that.

zpaolo11x

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 629
    • View Profile
    • My deviantart page
Re: Arcadeflow theme v 3.1 [Release] Updated 26 December 2018
« Reply #175 on: December 26, 2018, 11:49:53 PM »
I only tested in windowed borderless mode on my mac. Gives an ok but not perfect idea of what it will look like on my arcade machine or pi with 15khz crt’s.

You know you can also set a custom lower resolution in the layout options to better simulate lower res?

zpaolo11x

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 629
    • View Profile
    • My deviantart page
Re: Arcadeflow theme v 3.1 [Release] Updated 26 December 2018
« Reply #176 on: December 30, 2018, 03:22:00 PM »

One suggestion: some text is too small at 640x480 and smaller resolutions.

What do you think, is this better? I enlarged some of the smaller elements...
« Last Edit: October 11, 2019, 06:19:12 AM by zpaolo11x »

keilmillerjr

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1010
    • View Profile
Re: Arcadeflow theme v 3.1 [Release] Updated 26 December 2018
« Reply #177 on: December 30, 2018, 03:35:07 PM »
If there’s anything you want me to test tonight on my pi to crt at 640x480 or 320x240, email me a copy and I’ll return image with my phone. keilmillerjr@me.com

darkand

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Arcadeflow theme v 3.1 [Release] Updated 26 December 2018
« Reply #178 on: January 01, 2019, 09:23:36 AM »
https://imgur.com/VMrx4ti


How do I set it up to be correct?

zpaolo11x

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 629
    • View Profile
    • My deviantart page
Re: Arcadeflow theme v 3.1 [Release] Updated 26 December 2018
« Reply #179 on: January 01, 2019, 01:29:53 PM »
https://imgur.com/VMrx4ti


How do I set it up to be correct?

It seems that the romlist is not correctly created, you have to go in the AM menu, emulators, mame, generate collection/romlist. This should add all the missing data to the theme. Then consider that Arcadeflow can't work with video snaps only, it also needs "static" snapshot artwork...