Author Topic: How to set up attract mode on a PC step by step  (Read 122306 times)

progets

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1011
    • View Profile
Re: How to set up attract mode on a PC step by step
« Reply #45 on: August 12, 2018, 10:02:48 AM »
That is exactly what does not work for me as u can see in the error above

! No XML output found, command: mame -listxml

Post your AM mame.cfg and let us know where you have mame installed.

ryuuji

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 109
    • View Profile
Re: How to set up attract mode on a PC step by step
« Reply #46 on: August 12, 2018, 10:06:25 AM »
I m using retroarch for mame :/ ... Do I need the mame program ?

progets

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1011
    • View Profile
Re: How to set up attract mode on a PC step by step
« Reply #47 on: August 12, 2018, 10:17:38 AM »
I m using retroarch for mame :/ ... Do I need the mame program ?

Retroarch can't generate the listxml. You can use AM to scrape using thegamesdb.net to get the info or install the matching version of mame and do a "mame.exe -listxml > mame.xml" and then reference the file created in the "import_extras" line of the AM mame.cfg. Once this is done you can delete/remove the mame install if you don't want it.

ryuuji

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 109
    • View Profile
Re: How to set up attract mode on a PC step by step
« Reply #48 on: August 12, 2018, 11:55:50 AM »
I m using retroarch for mame :/ ... Do I need the mame program ?

Retroarch can't generate the listxml. You can use AM to scrape using thegamesdb.net to get the info or install the matching version of mame and do a "mame.exe -listxml > mame.xml" and then reference the file created in the "import_extras" line of the AM mame.cfg. Once this is done you can delete/remove the mame install if you don't want it.

That step should be included in this guide ... in details. Finally works as it should now.

akafox

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 846
    • View Profile
Re: How to set up attract mode on a PC step by step
« Reply #49 on: August 12, 2018, 01:34:34 PM »
It was not included because it was not written for that purpose. It was written from a raw single mame version. It was not written for people that use retropie on a PC..because I never knew you could do that at the time. My thought was why use a retroarch core for mame on a PC when you can use the stand alone exe which is more updated and runs better? Emulation Station using RetroPie can build a list from the games database (I think) (if you are off-line you are outta luck!)  Atrract Mode was not made that way..extra coding that was not needed at the time.
« Last Edit: August 12, 2018, 02:25:51 PM by akafox »
People want life easy..then complain about it

akafox

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 846
    • View Profile
Re: How to set up attract mode on a PC step by step
« Reply #50 on: August 12, 2018, 02:26:16 PM »

That step should be included in this guide ... in details. Finally works as it should now.

Done
People want life easy..then complain about it

Delita Hyral

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: How to set up attract mode on a PC step by step
« Reply #51 on: October 31, 2019, 06:09:02 PM »
hi guys, i need help!!!how i can to running Attract mode directly on pen drive? that is, indicate the paths is not necessary.
I would like of plug in my pen drive in any Pc with Atrract mode with emulators , roms, snaps wheels, etc... all ready to play.
Its possible?
thanks a lot for any help!



keilmillerjr

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1135
    • View Profile
Re: How to set up attract mode on a PC step by step
« Reply #52 on: November 01, 2019, 05:12:21 AM »
hi guys, i need help!!!how i can to running Attract mode directly on pen drive? that is, indicate the paths is not necessary.
I would like of plug in my pen drive in any Pc with Atrract mode with emulators , roms, snaps wheels, etc... all ready to play.
Its possible?
thanks a lot for any help!

Try it. Use relative paths in your config filers and make sure to pass the binary the —config option.

Delita Hyral

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: How to set up attract mode on a PC step by step
« Reply #53 on: November 01, 2019, 06:48:58 PM »
hi guys, i need help!!!how i can to running Attract mode directly on pen drive? that is, indicate the paths is not necessary.
I would like of plug in my pen drive in any Pc with Atrract mode with emulators , roms, snaps wheels, etc... all ready to play.
Its possible?
thanks a lot for any help!

Try it. Use relative paths in your config filers and make sure to pass the binary the —config option.


sorry, i not undertand ...I thought that it was enough change the parameters in emulators notes... ???

....


# Generated by Attract-Mode v2.2.0-1
#
executable           C:\AttractMode\emulators\MAME/advmame.exe
args                 [name]
rompath              C:\AttractMode\emulators\MAME\roms
romext               .zip;.7z;.rar;<DIR>
system               MAME
info_source          thegamesdb.net
artwork    flyer           C:\AttractMode\emulators\MAME\flyers
artwork    marquee         C:\AttractMode\emulators\MAME\marquees
artwork    snap            C:\AttractMode\emulators\MAME\videos
artwork    wheel           C:\AttractMode\emulators\MAME\wheels
.....


 ???  here???

keilmillerjr

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1135
    • View Profile
Re: How to set up attract mode on a PC step by step
« Reply #54 on: November 01, 2019, 08:55:56 PM »
Yes, all paths in such config files I would try relative. Then pass —config path to binary.

Delita Hyral

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: How to set up attract mode on a PC step by step
« Reply #55 on: November 09, 2019, 08:53:51 AM »
Yes, all paths in such config files I would try relative. Then pass —config path to binary.

it would be possible you show me one example of config?

bionictoothpick

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 273
  • He who laughs lasts.
    • View Profile
Re: How to set up attract mode on a PC step by step
« Reply #56 on: December 08, 2019, 02:26:19 PM »
I have  attractmode in the root with a folder addons inside attractmode...
i.e. c:\attractmode\addons\retroarch

This is my emulator cfg for nes...I can move attractmode to any root drive and it works.

Hope the following helps:

___________________________
executable           addons/retroarch/retroarch
args                 -L cores\nestopia_libretro.dll "[romfilename]"
rompath              ..\..\..\attractmode\addons\nes\roms\
romext               .zip;.nes
system               Nintendo;NES;Famicom
info_source          thegamesdb.net
artwork    flyer           ../../attractmode/scraper/nes/flyer
artwork    marquee         ../../attractmode/scraper/nes/marquee
artwork    snap            ../../attractmode/scraper/nes/snap
artwork    wheel           ../../attractmode/scraper/nes/wheel

akafox

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 846
    • View Profile
Re: How to set up attract mode on a PC step by step
« Reply #57 on: March 01, 2020, 06:21:00 PM »
....


# Generated by Attract-Mode v2.2.0-1
#
executable           C:\AttractMode\emulators\MAME/advmame.exe
args                 [name]
rompath              C:\AttractMode\emulators\MAME\roms
romext               .zip;.7z;.rar;<DIR>
system               MAME
info_source          thegamesdb.net
artwork    flyer           C:\AttractMode\emulators\MAME\flyers
artwork    marquee         C:\AttractMode\emulators\MAME\marquees
artwork    snap            C:\AttractMode\emulators\MAME\videos
artwork    wheel           C:\AttractMode\emulators\MAME\wheels
.....

this line:
Code: [Select]
executable           C:\AttractMode\emulators\MAME/advmame.exe
it is incorrect. It should be:

Code: [Select]
executable           C:\AttractMode\emulators\MAME\advmame.exe < slash is wrong look closely :)


Also remember you must set up your emulator first! Can you run a game from the command line using AdvanceMame? if not that is your problem I am sure..(that and the typo pointed out above).
« Last Edit: March 01, 2020, 06:24:39 PM by akafox »
People want life easy..then complain about it

thermo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: How to set up attract mode on a PC step by step
« Reply #58 on: April 02, 2020, 06:55:09 AM »
Hello guys,

First of all, thanks for your great work!
This is exactly the tool I was looking for...

But while setting it up I experienced a very strange phenomenon, maybe someone can help me ...

I use SDLMAME 0.219 under Mac, SDL2-2.0.12 is also installed.
MAME64 is configured correctly and is already running smoothly :-)
(roms boot and are playable)

So I configured AttractMode and after a while everything seemed to be setup fine.
But: everytime I launch a machine it starts and then the screen freezes after approx. 2-3 seconds.
I can only leave the freezed screen by pressing the keys alt-cmd-esc.

Has anyone experienced something similar? Any clues how to get the roms in AM to work like in MAME64?

Thanks and cheers, Chris
« Last Edit: April 02, 2020, 10:25:52 AM by thermo »

akafox

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 846
    • View Profile
Re: How to set up attract mode on a PC step by step
« Reply #59 on: April 03, 2020, 09:15:12 PM »
I am not on MAC..but...

Okay let me get this straight..

[quote author=thermo link=topic=328.msg23384#msg23384 date=1585835709

I use SDLMAME 0.219 under Mac, SDL2-2.0.12 is also installed.
MAME64 is configured correctly and is already running smoothly :-)
(roms boot and are playable)[/quote]

So working MAME from the plain command line (ex. mame sfiii) runs and loads your game no problems or anything

[quote author=thermo link=topic=328.msg23384#msg23384 date=1585835709
But: every time I launch a machine it starts and then the screen freezes after approx. 2-3 seconds.
I can only leave the freezes screen by pressing the keys alt-cmd-esc.
[/quote]

So the game will load from attract mode fine...

but will freeze...MAME ITSELF WILL FREEZE...and you have to give the three finger salute to get out of it?  :o

do me a favor..run mame from the command line just start a game let it it run 15 seconds and quit...then run attract mode from the command line directly and try it...then post what the command line spits out please

I know there is a way to make a log...but one..I forget how..and two..not sure that will work in this case..that is why i suggested above...
but as i said I do not run a mac....so if anyone does and has ideas that can help..please feel free to grab my tail and pull me out of line and step in!
People want life easy..then complain about it