Author Topic: Help with Duckstation...  (Read 1869 times)

gamesmame

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 57
    • View Profile
Help with Duckstation...
« on: April 15, 2021, 02:08:20 PM »

Help with Duckstation...
I use this.. and load game ok, but dont close anything and back to attractmode menu!!!

# Generated by Attract-Mode v2.6.1
#
executable           M:\Emulators\Sony Playstation\duckstation-windows-x64-release\duckstation.exe
args                 "[romfilename]"
rompath              N:\PlayStation\Games (US)
romext               .iso;.bin;.mdf;.img;.chd;.pbp
system               Sony Playstation
info_source          thegamesdb.net
artwork    boxart          $HOME/pcsx/boxart
artwork    snap            $HOME/pcsx/video;$HOME/pcsx/snap


But dont close emualtor, close only game play, and gui continues on screen..

akafox

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 955
    • View Profile
Re: Help with Duckstation...
« Reply #1 on: April 15, 2021, 07:36:33 PM »
moved to the main forum from the emulators section not sure it is an emulator issue by it self

(and you might find better help there in this problem..)



« Last Edit: April 15, 2021, 07:39:39 PM by akafox »
People want life easy..then complain about it

akafox

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 955
    • View Profile
Re: Help with Duckstation...
« Reply #2 on: April 15, 2021, 07:55:09 PM »
Oh wait maybe i am wrong here...

so the emulator's (duckstation) stays on the screen when you quit the game...(thus over attract mode)?

(I thought you were saying attract mode was over the emulator while it was going.  *crawls under a rock and dies from embarrassment...!*)

there are two exe to use from the github https://github.com/stenzek/duckstation/releases/tag/latest called
duckstation-nogui-x64-ReleaseLTCG.exe
and
duckstation-qt-x64-ReleaseLTCG.exe

try the 'no gui' version of the emulator for attract mode and see if that solves your problem.
(I don't run windows and WINE doesn't like duckstation...but for the linux version of duckstation I use the nogui version I think that is why there are two programs/applications..one is to just use...and the other is to use with a front end like attract mode
People want life easy..then complain about it

hermine.potter

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 730
    • View Profile
Re: Help with Duckstation...
« Reply #3 on: April 16, 2021, 11:30:07 AM »
Is it correct, that no exit button has been set?
For example the ESC-Button (or whatever):

executable           M:\Emulators\Sony Playstation\duckstation-windows-x64-release\duckstation.exe
args                 "[romfilename]"
rompath              N:\PlayStation\Games (US)
romext               .iso;.bin;.mdf;.img;.chd;.pbp
system               Sony Playstation
info_source          thegamesdb.net
exit_hotkey          Escape
artwork    boxart          $HOME/pcsx/boxart
artwork    snap            $HOME/pcsx/video;$HOME/pcsx/snap
AM Version : 2.6.1
Input : Mad Catz Brawlstick; Mouse; Keyboard; Xbox360 Wireless
Cabinet : Yes
OS : Windows10 Pro
System : Dell Precision T3500 ; Intel X5650 ; 12GB RAM

gamesmame

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 57
    • View Profile
Re: Help with Duckstation...
« Reply #4 on: April 16, 2021, 11:41:57 AM »
try the 'no gui' version of the emulator for attract mode and see if that solves your problem.

Yeah i use nogui version.. look:

[video]https://www.youtube.com/watch?v=GONkHwcz5Po[/video]
[youtube]GONkHwcz5Po[/youtube]
« Last Edit: April 16, 2021, 11:48:13 AM by gamesmame »

gamesmame

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 57
    • View Profile
Re: Help with Duckstation...
« Reply #5 on: April 16, 2021, 11:43:04 AM »
Is it correct, that no exit button has been set?
For example the ESC-Button (or whatever):

executable           M:\Emulators\Sony Playstation\duckstation-windows-x64-release\duckstation.exe
args                 "[romfilename]"
rompath              N:\PlayStation\Games (US)
romext               .iso;.bin;.mdf;.img;.chd;.pbp
system               Sony Playstation
info_source          thegamesdb.net
exit_hotkey          Escape
artwork    boxart          $HOME/pcsx/boxart
artwork    snap            $HOME/pcsx/video;$HOME/pcsx/snap

Hummm ok MAN!! only one doboult... every emulator needs i put this exit_hotkey          Escape ????????

hermine.potter

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 730
    • View Profile
Re: Help with Duckstation...
« Reply #6 on: April 16, 2021, 12:15:45 PM »
The ESC-keyboard-button was an example. you can set whatever you want.
Some emulators do not close properly. And you do not get back to AM.
Setting a exit-hotkey makes it easier.

So, what do the exit hotkey (Under each menu entry is always a small description of what exactly it does):
you play a game > you press the defined exit button(s) > the emulator exit instantly > you get back to AM automatically
This is one of the most important functions and is what makes this front end so pretty ^-^

you can set a single button or a combination of simultane pressed buttons (keyboard, joypad, ...)
please se attachments:
if you set B : if b is pressed, you get back to AM
if you set B+C : if you press b and c simultane, you get back to AM
if your set A+S+D+F : if you press a and s and d and f simultane, you get back to AM
« Last Edit: April 16, 2021, 12:17:31 PM by hermine.potter »
AM Version : 2.6.1
Input : Mad Catz Brawlstick; Mouse; Keyboard; Xbox360 Wireless
Cabinet : Yes
OS : Windows10 Pro
System : Dell Precision T3500 ; Intel X5650 ; 12GB RAM

gamesmame

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 57
    • View Profile
Re: Help with Duckstation...
« Reply #7 on: April 16, 2021, 12:36:02 PM »
The ESC-keyboard-button was an example. you can set whatever you want.
Some emulators do not close properly. And you do not get back to AM.
Setting a exit-hotkey makes it easier.

So, what do the exit hotkey (Under each menu entry is always a small description of what exactly it does):
you play a game > you press the defined exit button(s) > the emulator exit instantly > you get back to AM automatically
This is one of the most important functions and is what makes this front end so pretty ^-^

you can set a single button or a combination of simultane pressed buttons (keyboard, joypad, ...)
please se attachments:
if you set B : if b is pressed, you get back to AM
if you set B+C : if you press b and c simultane, you get back to AM
if your set A+S+D+F : if you press a and s and d and f simultane, you get back to AM

clic in >>exit shortcut key<< and you return to AM automatically
This is one of the most important functions and is what makes this front end so beautiful ^ - ^ ... YES, I LOVED IT !!!! AND LOVED VERY MUTCH!!! (for me its a best front-end in this moment)

But this use of the hotkey is not a "hack trick" that can cause problems in the future, right? is this use normal? Its ok i create a hotkey for every emulator ok?

Other SPECIAL thing to me...

1 - have a way or how i make a exit shortcut key "hotkey" not, click hotkey and back to AM... I need a hold hotkey for 5 seconds and there back to AM.. exist this way?

For example i HOLD START (button1) for 5 seconds and back to AM... you understand?

2 - Have a way to make a DEFAULT exit shortcut key "hotkey"? make a one by one its very tense with you have 200 emulators ^^
« Last Edit: April 16, 2021, 12:38:46 PM by gamesmame »

progets

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1172
    • View Profile
Re: Help with Duckstation...
« Reply #8 on: April 18, 2021, 12:53:54 AM »
clic in >>exit shortcut key<< and you return to AM automatically
This is one of the most important functions and is what makes this front end so beautiful ^ - ^ ... YES, I LOVED IT !!!! AND LOVED VERY MUTCH!!! (for me its a best front-end in this moment)

But this use of the hotkey is not a "hack trick" that can cause problems in the future, right? is this use normal? Its ok i create a hotkey for every emulator ok?

Other SPECIAL thing to me...

1 - have a way or how i make a exit shortcut key "hotkey" not, click hotkey and back to AM... I need a hold hotkey for 5 seconds and there back to AM.. exist this way?

For example i HOLD START (button1) for 5 seconds and back to AM... you understand?

2 - Have a way to make a DEFAULT exit shortcut key "hotkey"? make a one by one its very tense with you have 200 emulators ^^

First, IMO it's always best to set/configure the emulator exit buttons/keys in the emulator itself and not in the frontend. This is the logical way to exit an emulator properly.

Answer to #1 - This can't be done directly in Attract-Mode but can be done with a key/button emulator like JoyToKey https://joytokey.net/en/ or something similar.

Answer to #2 - Modify the \attractmode\default-emulator.cfg to contain your exit keys/buttons before creating the emulators.

gamesmame

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 57
    • View Profile
Re: Help with Duckstation...
« Reply #9 on: April 18, 2021, 11:42:29 AM »

First, IMO it's always best to set/configure the emulator exit buttons/keys in the emulator itself and not in the frontend. This is the logical way to exit an emulator properly.

Answer to #1 - This can't be done directly in Attract-Mode but can be done with a key/button emulator like JoyToKey https://joytokey.net/en/ or something similar.

Answer to #2 - Modify the \attractmode\default-emulator.cfg to contain your exit keys/buttons before creating the emulators.

BIG thanks my friend!!! you give a light!!!  ;) 

Than a pity that in AM does not have the option to HOLD for seconds for the exit hotkey to end the game and return to the AM, Because one person may accidentally click on the exit hotkey and the game will exit by accident, so I would like to configure this hotckey to come out only if I hold it for about 5 seconds, understand?

jedione

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1027
  • punktoe
    • View Profile
Re: Help with Duckstation...
« Reply #10 on: April 19, 2021, 06:56:53 AM »
use AHK, assign to your key...

Code: [Select]
$joy10:: ; my start button
{
keywait, joy10, t5
if errorlevel <> 0
{
Process, Close, {{{StartupEXE}}} ;closes emulator
}
}

this is to hold for 5 sec,   replace with your emu.exe to end
help a friend....

gamesmame

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 57
    • View Profile
Re: Help with Duckstation...
« Reply #11 on: April 19, 2021, 08:01:37 AM »
use AHK, assign to your key...

Oh thanks jedione :D

And a many BIG thanks you all!!! you are the BESTS!!!
« Last Edit: April 19, 2021, 08:22:03 AM by gamesmame »

hermine.potter

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 730
    • View Profile
Re: Help with Duckstation...
« Reply #12 on: June 10, 2021, 11:15:49 AM »
Here's the same with AutoIt Script (detects : holding a specific button for 5 seconds and kill notepad process)
_IsPressed ("1B") is the ESCAPE-Button. Keylist here

Code: [Select]
;https://www.autoitscript.com/forum/topic/16039-how-to-detect-system-inactivity/?tab=comments#comment-110302
#include <Misc.au3>

while 1
if _IsPressed ("1B") then
;msgbox (0, "", "ESC Button 5 Seconds hold")
ProcessClose("notepad.exe")
EndIf
Sleep (5000)
WEnd
AM Version : 2.6.1
Input : Mad Catz Brawlstick; Mouse; Keyboard; Xbox360 Wireless
Cabinet : Yes
OS : Windows10 Pro
System : Dell Precision T3500 ; Intel X5650 ; 12GB RAM

gamesmame

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 57
    • View Profile
Re: Help with Duckstation...
« Reply #13 on: June 10, 2021, 01:44:12 PM »
Thanks again master hermine.potter  8)

JayLie

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 31
    • View Profile
Re: Help with Duckstation...
« Reply #14 on: June 18, 2021, 01:24:37 PM »
thank you hermine.potter  .... I went for the autoitscript method like you mentioned after I gave up on all the another normal methods... and your script wins the prize, im happy....
the hot exit key in AM didnt even work properly, I assume its because I'm using a very old emulator that doesnt lagggg so much like the new emulators  :(