Author Topic: Mednafen error - mednafen.cfg  (Read 816 times)

punkfungus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Mednafen error - mednafen.cfg
« on: January 28, 2022, 07:53:24 PM »
Hi, I've an issue with the emulator Mednafen when running with AM.
If I run the emulator with command-line I never get error but after opening a few games with AM I get a Misformatted Setting-value if I erase the mednafen.cfg file it restart ok until it's fail again.
I found out that after a fail the mednafen.cfg file is missing lots of lines. When I erase it I have 22743 lines but when it fail there's less than 18k lines.

I read a post that you put the mednafen.cfg in read-only but it give me an error.

Does anyone have an idea on what's the issue?

Thank you.






Mark Norville

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 232
    • View Profile
Re: Mednafen error - mednafen.cfg
« Reply #1 on: January 28, 2022, 08:57:39 PM »
I am just having a look at their website, when they have their releases saying the following

Notable changes since 1.28.0-UNSTABLE:

I would not even use the thing, when they are saying that the previous version is unstable, there are better emulators out there to do what you need to do.

Obviously you do not use a Z drive, I mean come on, no one uses a Z drive do they?

If the program is marked as unstable, it could be an emulator problem and not that of AM.

Regards

Mark
« Last Edit: January 28, 2022, 11:20:26 PM by Mark Norville »
Well I am back a new PC I7 4790K, 780 TI, 16 Gigs, Windows 10. Hopefully will get delivered at weekend.

Computer Specs : I7 3770K, 780 TI, 16 Gigs, Win 10
HD Specs : 1 x 1 TB SSD + 4 x 8 TB = 33 TB (fullish)
First system : ZX81 (Yes I am an old fart)
PS Network : MarkNorvile
Xbox : Mark Norville

punkfungus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Mednafen error - mednafen.cfg
« Reply #2 on: January 29, 2022, 05:56:39 PM »
Hi 1.29 is not marked as unstable but I tried with version 1.26.1 Stable and still the same error.
Yes I'm using Z drive, it was a copy of my friend Hyperspin never change the letter since then.

punkfungus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Mednafen error - mednafen.cfg
« Reply #3 on: January 29, 2022, 09:26:18 PM »
Finally I find  the problem , I setup a hotkey (escape) in AM to exit the emulator, it seem that bug Mednafen.

Mark Norville

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 232
    • View Profile
Re: Mednafen error - mednafen.cfg
« Reply #4 on: January 30, 2022, 02:36:42 AM »
Escape is the default short cut key to exit AM, you never set that up.

It is like F12 or something like that, I had that short cut being used on screen recording software I think that it was, but it was changing Am.

Glad you have it sorted

Regards

Mark
Well I am back a new PC I7 4790K, 780 TI, 16 Gigs, Windows 10. Hopefully will get delivered at weekend.

Computer Specs : I7 3770K, 780 TI, 16 Gigs, Win 10
HD Specs : 1 x 1 TB SSD + 4 x 8 TB = 33 TB (fullish)
First system : ZX81 (Yes I am an old fart)
PS Network : MarkNorvile
Xbox : Mark Norville