Author Topic: Version 2.4.1 bug fix release  (Read 4760 times)

raygun

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 380
    • View Profile
Version 2.4.1 bug fix release
« on: August 17, 2018, 10:06:21 PM »
We're pleased to announce the newest release of Attract-Mode: version 2.4.1.  This version fixes a few of the bugs found in the recently released 2.4 and adds some 'official' Arch Linux, Debian and Ubuntu packages to the available downloads.

Enjoy!


# Changelog #

## Commits from v2.4.0 to v2.4.1

### Andrew Mickelson (21 commits)

* Bump to version 2.4.1
* Added log message when frontend unexpectedly loses focus
* Added code to handle mame/mess media types during first run autoconfiguration
* Misc. code cleanup (removed unused variables, etc)
* Issue #282 - fixed mapped keys from working when frontend doesn't have focus
* Switch behaviour of "Fillscreen mode" to a true borderless window (#467)
* Added bound check (+ correction) for video pts
* Improved frame skipping for videos
* Fix 'non-blocking mode wait' when game has multiple loading screens
* Fix sound handling when interrupted by game launch
* Updated setting of hwaccel in FFmpeg.  Added videotoolbox for Mac OS X
* Issue #459 - fixed listbox selection background fading/colour setting

### progets (1 commits)

* RocketLauncher plugin (#470) - Written by ArcadeBliss

### Radek Dutkiewicz (1 commits)

* Added manifest to windows build (#461)

keilmillerjr

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 669
    • View Profile
Re: Version 2.4.1 bug fix release
« Reply #1 on: August 18, 2018, 01:31:32 AM »
Quick release timing! Thank you!

Manual do Fliperama

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Version 2.4.1 bug fix release
« Reply #2 on: August 18, 2018, 03:03:30 AM »
The group Attract Mode Brasil thanks.

https://www.facebook.com/groups/334886130197658/

iOtero

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 232
    • View Profile
Re: Version 2.4.1 bug fix release
« Reply #3 on: August 18, 2018, 06:39:56 AM »

* Issue #459 - fixed listbox selection background fading/colour setting


This layout with 2.4.1 version:

Code: [Select]
fe.load_module("animate");

local flx = fe.layout.width;
local fly = fe.layout.height;
local flw = fe.layout.width;
local flh = fe.layout.height;

my_time <- 600;
my_delay <- 3500;

// Listbox
::OBJECTS <- {lbx = fe.add_listbox(flx*0.76, fly*0.33, flw*0.20, flh*0.64)}
OBJECTS.lbx.rows = 21;
OBJECTS.lbx.charsize = 24;
OBJECTS.lbx.align = Align.Left;
OBJECTS.lbx.bg_alpha = 0;
OBJECTS.lbx.set_rgb(255,255,255);
OBJECTS.lbx.selbg_alpha = 0;
OBJECTS.lbx.set_sel_rgb(255,0,0);
OBJECTS.lbx.sel_alpha = 255;

local move_lbx3 = {when = Transition.ToNewSelection, property = "alpha", start = 0, end = 255, time = 1} 
local move_lbx4 = {when = When.ToNewSelection, property = "alpha", start = 255, end = 0, time = my_time, delay = my_delay} 
animation.add(PropertyAnimation(OBJECTS.lbx, move_lbx3));
animation.add(PropertyAnimation(OBJECTS.lbx, move_lbx4));

Has this result:


https://www.youtube.com/watch?v=Z4vmmwdcFps


I do not see that the bug has been fixed.


EDIT:

Oomek has given me this solution in "Bug Reports":

"The previous behaviour of the Animate module was most likely caused by a loophole/bug in Attract Mode. If you need to animate all 4 alpha properties of the ListBox object I suggest you to do it as follows:"

Code: [Select]
fe.load_module("animate")

local flx = fe.layout.width
local fly = fe.layout.height
local flw = fe.layout.width
local flh = fe.layout.height

my_time <- 600
my_delay <- 1000

// Listbox
::OBJECTS <- {lbx = fe.add_listbox(flx*0.76, fly*0.33, flw*0.20, flh*0.64)}
OBJECTS.lbx.rows = 21
OBJECTS.lbx.charsize = 24
OBJECTS.lbx.align = Align.Left

OBJECTS.lbx.alpha = 255
OBJECTS.lbx.set_rgb(255,255,255)

OBJECTS.lbx.bg_alpha = 255
OBJECTS.lbx.set_bg_rgb(50,50,50)

OBJECTS.lbx.set_sel_rgb(255,0,0)
OBJECTS.lbx.sel_alpha = 255

OBJECTS.lbx.set_selbg_rgb(100,100,100)
OBJECTS.lbx.selbg_alpha = 255


local fadein_alpha_lbx = {when = Transition.ToNewSelection, property = "alpha", start = 255, end = 255, time = 1}
local fadein_bg_alpha_lbx = {when = Transition.ToNewSelection, property = "bg_alpha", start = 255, end = 255, time = 1}
local fadein_sel_alpha_lbx = {when = Transition.ToNewSelection, property = "sel_alpha", start = 255, end = 255, time = 1}
local fadein_selbg_alpha_lbx = {when = Transition.ToNewSelection, property = "selbg_alpha", start = 255, end = 255, time = 1}

local fadeout_alpha_lbx = {when = Transition.ToNewSelection, property = "alpha", start = 255, end = 0, time = my_time, delay = my_delay}
local fadeout_bg_alpha_lbx = {when = Transition.ToNewSelection, property = "bg_alpha", start = 255, end = 0, time = my_time, delay = my_delay}
local fadeout_sel_alpha_lbx = {when = Transition.ToNewSelection, property = "sel_alpha", start = 255, end = 0, time = my_time, delay = my_delay}
local fadeout_selbg_alpha_lbx = {when = Transition.ToNewSelection, property = "selbg_alpha", start = 255, end = 0, time = my_time, delay = my_delay}

animation.add(PropertyAnimation(OBJECTS.lbx, fadein_alpha_lbx));
animation.add(PropertyAnimation(OBJECTS.lbx, fadein_bg_alpha_lbx));
animation.add(PropertyAnimation(OBJECTS.lbx, fadein_sel_alpha_lbx));
animation.add(PropertyAnimation(OBJECTS.lbx, fadein_selbg_alpha_lbx));

animation.add(PropertyAnimation(OBJECTS.lbx, fadeout_alpha_lbx));
animation.add(PropertyAnimation(OBJECTS.lbx, fadeout_bg_alpha_lbx));
animation.add(PropertyAnimation(OBJECTS.lbx, fadeout_sel_alpha_lbx));
animation.add(PropertyAnimation(OBJECTS.lbx, fadeout_selbg_alpha_lbx));
« Last Edit: August 25, 2018, 02:57:22 AM by iOtero »
I love that on my laptop the eyes shine to the Alien every time i access the ssd... :D

Joe737

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Version 2.4.1 bug fix release
« Reply #4 on: August 23, 2018, 09:09:50 AM »
Awesome!  Thank you, can't wait to try it out!

kent79

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 523
    • View Profile
Re: Version 2.4.1 bug fix release
« Reply #5 on: August 23, 2018, 06:11:55 PM »
I find some issue of loop playing music. If I write loop = true, then the music play once and then quit AM. I am using windows 10 [10.0.17134.228]. Please fix. Thankls.


local mysong = fe.add_sound("music-1.mp3");
mysong.playing = true;
mysong.loop = true;

Joe737

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Version 2.4.1 bug fix release
« Reply #6 on: August 27, 2018, 07:27:12 PM »
Can I ask a basic question?  To update from 2.4 to 2.4.1, can I just replace the 2.4 .exe in my folder with the 2.4.1 .exe, or do all the files and folders need to be replaced? 

jedione

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 565
  • punktoe
    • View Profile
Re: Version 2.4.1 bug fix release
« Reply #7 on: September 07, 2018, 06:28:08 PM »
corect me if im wrong but i would say, you just need to replace the main .exe
because nothing in the new file strutcher has changed with the update,
only AM internal bug fix's,   :)
help a friend....

Schwing

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Version 2.4.1 bug fix release
« Reply #8 on: October 03, 2018, 06:07:54 AM »
Quote
Updated setting of hwaccel in FFmpeg.
This fixes hardware video acceleration on my setup (Windows). Previously had to use software because some of my videos showed only garbage. Good work, thanks a lot for this!

kent79

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 523
    • View Profile
Re: Version 2.4.1 bug fix release
« Reply #9 on: October 16, 2018, 07:38:21 PM »
Find as error code in 2.4.x version, there is no error in 2.3. I am using windows 10

 ! Unexpectedly lost focus to: explorer.exe (5640)