Author Topic: Re: ROMS (game) won't launch in Raspberry Pi  (Read 87 times)

fr33dom

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: ROMS (game) won't launch in Raspberry Pi
« on: February 18, 2021, 09:08:05 AM »
Hi all,

I have trouble running Mame roms with AM on RPi 4 8Gb with Retropie
When I launch the roms the shell appears and then it doesn't happen in, it returns to AM again.
The same roms work fine with emulationstation

I have been trying them all for a week now, I have installed AM from scratch in many ways, via binaries on Retropie, via sources on Retropie, compiling packages out of Retropie following this guide https://github.com/mickelson/attract/wiki/Compiling-on-the-Raspberry-Pi-4-(Raspbian-Buster)

This is my configuration:
Code: [Select]
# Generated by Attract-Mode v2.6.1
#
executable         /opt/retropie/libretrocores/lr-mame2003/mame2003_libretro.so
args                 "[romfilename]"
rompath          /home/pi/RetroPie/roms/mame-libretro/mame2003/
romext              .zip
info_source        listxml

I tried to run AM in debug mode
Code: [Select]
attract --loglevel debug but don't see errors.

Can someone help me please?

Thanks so much
« Last Edit: February 18, 2021, 09:43:31 AM by fr33dom »

mahuti

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 240
    • View Profile
    • Github Repositories
Re: Re: ROMS (game) won't launch in Raspberry Pi
« Reply #1 on: February 18, 2021, 10:19:56 PM »
Try something like this:

Code: [Select]
# Generated by Attract-Mode v2.6.1
#
executable           /opt/retropie/supplementary/runcommand/runcommand.sh
args                 0 _SYS_ mame-libretro "[romfilename]"
rompath              /home/pi/RetroPie/roms/mame-libretro/mame2003/
romext               .zip
info_source              listxml

https://retropie.org.uk/docs/Runcommand/

Quote
The runcommand is the script responsible to launch your emulators/games. This wiki shows the runcommand's configurations and features.

progets

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1139
    • View Profile
Re: ROMS (game) won't launch in Raspberry Pi
« Reply #2 on: February 18, 2021, 11:22:50 PM »
Your executable is wrong and maybe your argument as well.

I think that mahuti solution works best. You can also call your emulator in the "exe" and then the correct core and rom in the "arg".

fr33dom

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: ROMS (game) won't launch in Raspberry Pi
« Reply #3 on: February 19, 2021, 10:02:50 AM »
Thank you so much! Everything is OK now.
I've been banging my head for weeks and now I find it was an executable problem.  :-\
I'm just stupid!  ;D

Thanks for your support!