Author Topic: The Great Themes Collection v5.2 [Final Release]  (Read 8621 times)

jedione

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 922
  • punktoe
    • View Profile
Re: The Great Themes Collection v4.0 [Released!!!!]
« Reply #45 on: May 28, 2020, 04:34:09 PM »
you have outdone yourself,   xalent....DL now// ;D
help a friend....

Yaron2019

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 210
    • View Profile
Re: The Great Themes Collection v4.0 [Released!!!!]
« Reply #46 on: May 29, 2020, 12:16:51 AM »
 
you have outdone yourself,   xalent....DL now// ;D

 8) :D

Deu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: The Great Themes Collection v4.0 [Released!!!!]
« Reply #47 on: May 29, 2020, 03:05:13 PM »
WOW, Thanks.

I'm going to test it!!!!

Thanks again.

akafox

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 852
    • View Profile
Re: The Great Themes Collection v4.0 [Released!!!!]
« Reply #48 on: May 31, 2020, 03:47:44 PM »
@Yaron2019 It works great I LOVE it! It looks soooooo awesome!!

I do have to point out...strangely the new themes yo made work great "out of the box" on linux but the "old" themes still have that bug with the fade. Changing the one line fixed everything of course ans all of them work just fine. I was wondering though what yo did on the new themes that i didn't have to change anything but they still worked...

would be nice if they all worked out of the box on linux and windows if possible. I don't mind "hacking ans changing code" but some others may not (or know how).

But it is "complete" ans AWESOME!


Have to also ask...how does the Main Menu supposed to work?
People want life easy..then complain about it

RM01

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: The Great Themes Collection v4.0 [Released!!!!]
« Reply #49 on: May 31, 2020, 06:45:52 PM »
Hi,

Awesome theme!!!
May I just ask where did you get the at-the-arcade video/animated background? Thanks!

Yaron2019

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 210
    • View Profile
Re: The Great Themes Collection v4.0 [Released!!!!]
« Reply #50 on: May 31, 2020, 11:33:40 PM »
@Yaron2019 It works great I LOVE it! It looks soooooo awesome!!

I do have to point out...strangely the new themes yo made work great "out of the box" on linux but the "old" themes still have that bug with the fade. Changing the one line fixed everything of course ans all of them work just fine. I was wondering though what yo did on the new themes that i didn't have to change anything but they still worked...

would be nice if they all worked out of the box on linux and windows if possible. I don't mind "hacking ans changing code" but some others may not (or know how).

But it is "complete" ans AWESOME!


Have to also ask...how does the Main Menu supposed to work?

It's my pleasure to see that you love this version. With regards to the FadeArt() function for the background image, I didn't change anything in all honesty. Maybe a linux update on your side did the trick? I have no idea...

As for the main menu, which are you refering to? "Main Menu" or "Hyperspin Main Menu Theme Mode"?

Yaron2019

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 210
    • View Profile
Re: The Great Themes Collection v4.0 [Released!!!!]
« Reply #51 on: May 31, 2020, 11:42:50 PM »
Hi,

Awesome theme!!!
May I just ask where did you get the at-the-arcade video/animated background? Thanks!

Hi, it was many months ago and I honestly don't remember. I searched for arcade backgrounds and found it by chance.
Try searching for "Arcade Background" or  "Arcade Background Animation".

akafox

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 852
    • View Profile
Re: The Great Themes Collection v4.0 [Released!!!!]
« Reply #52 on: June 02, 2020, 08:45:50 PM »

It's my pleasure to see that you love this version. With regards to the FadeArt() function for the background image, I didn't change anything in all honesty. Maybe a linux update on your side did the trick? I have no idea...

No don't think that is it. I can take for instance the neogeo aes theme that was in version 3.0. The fade back ground doesn't work... I have to change it manually.
I can take the same neogeo aes layout from the new version (4.0) that you have posted and I still have to manually change it. However the new neogeo CD layout that came with version 4.0 works just fine without any changes...and so does the other new layouts you added in 4.0. But the layouts that were in the 3.0 build do not work without the edit even using them from your newest download pack.

As for the main menu, which are you refering to? "Main Menu" or "Hyperspin Main Menu Theme Mode"?

The main menu works like it should however the "hyperspin main menu" (as it is called) doesn't work correctly. I see only the wheel the layout doesn't work correctly I think.

EDIT: Remember you told me to change that line:

Code: [Select]
local bg = FadeArt( bg_img, 0, 0, flw, flh );
with

Code: [Select]
local bg = fe.add_image("bkg.png", 0, 0, flw, flh);
so the backgrounds would show in linux?

your new layouts added in the 4.0 release (i.e. PS2, PS3 neogeo CD) WORK with the line
Code: [Select]
local bg = FadeArt( bg_img, 0, 0, flw, flh );
but not with the line
Code: [Select]
local bg = fe.add_image("bkg.png", 0, 0, flw, flh);

it is backwards now of what it was!  :o
People want life easy..then complain about it

carlosc1975

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: The Great Themes Collection v4.0 [Released!!!!]
« Reply #53 on: June 03, 2020, 02:55:39 AM »
I Love your themes and setting it all up is a breeze once you get the hang of things.

Im having trouble setting up the Nintendo 64 theme as it wont play the MP4's. All i get is statics. I can say i know how to set it up as I have set up MAME, Super Nintendo, NEO GEO, SEGA 32X.

All play the Video Snap. But Nintendo 64 Wont play it

Here is my .INI file

# Generated by Attract-Mode v2.6.1
#
executable           C:\LaunchBox\Emulators\RetroArch\retroarch.exe
args                 "[romfilename]" -L cores\parallel_n64_libretro.dll
rompath              E:\Roms\Nintendo 64 Roms
romext               .z64;.n64;.v64;.Z64;.N64;.V64
system               Nintendo64
info_source          thegamesdb.net
artwork    boxart          E:\attract\scraper\Nintendo64\boxart
artwork    flyer           E:\attract\scraper\Nintendo64\fanart
artwork    marquee         
artwork    snap            E:\attract\scraper\Nintendo64\snap
artwork    video           E:\attract\scraper\Nintendo64\Video
artwork    wheel           E:\attract\scraper\Nintendo64\wheel


Your help would be appreaciated.

Crlos

Yaron2019

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 210
    • View Profile
Re: The Great Themes Collection v4.0 [Released!!!!]
« Reply #54 on: June 03, 2020, 07:23:30 AM »
I Love your themes and setting it all up is a breeze once you get the hang of things.

Im having trouble setting up the Nintendo 64 theme as it wont play the MP4's. All i get is statics. I can say i know how to set it up as I have set up MAME, Super Nintendo, NEO GEO, SEGA 32X.

All play the Video Snap. But Nintendo 64 Wont play it

Here is my .INI file

# Generated by Attract-Mode v2.6.1
#
executable           C:\LaunchBox\Emulators\RetroArch\retroarch.exe
args                 "[romfilename]" -L cores\parallel_n64_libretro.dll
rompath              E:\Roms\Nintendo 64 Roms
romext               .z64;.n64;.v64;.Z64;.N64;.V64
system               Nintendo64
info_source          thegamesdb.net
artwork    boxart          E:\attract\scraper\Nintendo64\boxart
artwork    flyer           E:\attract\scraper\Nintendo64\fanart
artwork    marquee         
artwork    snap            E:\attract\scraper\Nintendo64\snap
artwork    video           E:\attract\scraper\Nintendo64\Video
artwork    wheel           E:\attract\scraper\Nintendo64\wheel


Your help would be appreaciated.

Crlos

Hi Carl, thanks for the kind words.
The Nintendo 64 layout code uses the same code for playing the snap videos as all my other layouts, including those you listed.
The ini file you posted looks ok. Just for comparison, mine is set this way:
artwork    boxart          $PROGDIR/menu-art/Nintendo64/boxart
artwork    cartart         $PROGDIR/menu-art/Nintendo64/cartart
artwork    snap            $PROGDIR/menu-art/Nintendo64/snap
artwork    wheel           $PROGDIR/menu-art/Nintendo64/wheel

But it shouldn't make a difference.

I want two things to check:
1. Make sure that the in the Nintendo 64 romlist file, the emulator field has the same name as the emulator. For example, if the emulator is called 'Nintendo 64', it should be the same in its romlist:

007 - GoldenEye (USA);007: GoldenEye (USA);Nintendo 64;;1997;Nintendo;Shooter;;;;;0;;;;;;;;;

2. Make sure that the Nintendo 64 snap videos are in a format that AM can play. Try copying one of these videos to the SNES snap folder and rename it after one of the games you have. Then go into AM, the SNES theme and navigate to that game. If it plays then the format is ok.

I encountered both of these problems myself in various situations.

3. Can you upload me the Nintendo 64 layout file you are using? This way I can verify what version and debug with the exact version you have.

Cheers
« Last Edit: June 03, 2020, 07:41:56 AM by Yaron2019 »

Yaron2019

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 210
    • View Profile
Re: The Great Themes Collection v4.0 [Released!!!!]
« Reply #55 on: June 03, 2020, 07:40:56 AM »

It's my pleasure to see that you love this version. With regards to the FadeArt() function for the background image, I didn't change anything in all honesty. Maybe a linux update on your side did the trick? I have no idea...

No don't think that is it. I can take for instance the neogeo aes theme that was in version 3.0. The fade back ground doesn't work... I have to change it manually.
I can take the same neogeo aes layout from the new version (4.0) that you have posted and I still have to manually change it. However the new neogeo CD layout that came with version 4.0 works just fine without any changes...and so does the other new layouts you added in 4.0. But the layouts that were in the 3.0 build do not work without the edit even using them from your newest download pack.

As for the main menu, which are you refering to? "Main Menu" or "Hyperspin Main Menu Theme Mode"?

The main menu works like it should however the "hyperspin main menu" (as it is called) doesn't work correctly. I see only the wheel the layout doesn't work correctly I think.

EDIT: Remember you told me to change that line:

Code: [Select]
local bg = FadeArt( bg_img, 0, 0, flw, flh );
with

Code: [Select]
local bg = fe.add_image("bkg.png", 0, 0, flw, flh);
so the backgrounds would show in linux?

your new layouts added in the 4.0 release (i.e. PS2, PS3 neogeo CD) WORK with the line
Code: [Select]
local bg = FadeArt( bg_img, 0, 0, flw, flh );
but not with the line
Code: [Select]
local bg = fe.add_image("bkg.png", 0, 0, flw, flh);

it is backwards now of what it was!  :o

What in di Hell...
Well I guess you helped me figure it out.
The difference is this: in the AES version I tell it to load "bkg.png" which is the exact name of the file, but in the NG-CD I let the user choose the the background from the layout menu, I then load the choice name into a string variable without the '.png' file ending and pass it to the FadeArt() function to load. THIS is the ONLY difference and it's one that shouldn't matter at all! And you are right, this new technique was introduced in version 4.0.

Wow, this is weird.

Please try this - replace the current FadeArt() line in the AES layout with these:

local bg_img = "bkg.png";
local bg = FadeArt( bg_img, 0, 0, flw, flh );

Then, please try these lines as well:

local bg_img = "bkg";
local bg = FadeArt( bg_img, 0, 0, flw, flh );

And finally, please try this:
local bg = FadeArt( "bkg", 0, 0, flw, flh );

Are all of them working or only one of them? (on my side they all work)

Cheers!
« Last Edit: June 03, 2020, 08:11:51 AM by Yaron2019 »

akafox

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 852
    • View Profile
Re: The Great Themes Collection v4.0 [Released!!!!]
« Reply #56 on: June 03, 2020, 11:55:16 AM »
I did not do "heavy testing". I just checked to see if the background showed or not..results:

Code: [Select]
local bg_img = "bkg.png";
local bg = FadeArt( bg_img, 0, 0, flw, flh );

does not work

Code: [Select]
local bg_img = "bkg";
local bg = FadeArt( bg_img, 0, 0, flw, flh );

works

Code: [Select]
local bg = FadeArt( "bkg", 0, 0, flw, flh );
works
People want life easy..then complain about it

Yaron2019

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 210
    • View Profile
Re: The Great Themes Collection v4.0 [Released!!!!]
« Reply #57 on: June 03, 2020, 11:58:45 AM »
I did not do "heavy testing". I just checked to see if the background showed or not..results:

Code: [Select]
local bg_img = "bkg.png";
local bg = FadeArt( bg_img, 0, 0, flw, flh );

does not work

Code: [Select]
local bg_img = "bkg";
local bg = FadeArt( bg_img, 0, 0, flw, flh );

works

Code: [Select]
local bg = FadeArt( "bkg", 0, 0, flw, flh );
works

Super! This is a big help!
Please choose a new system theme of your liking that we don't have and it will be released in the next version!  :)

carlosc1975

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: The Great Themes Collection v4.0 [Released!!!!]
« Reply #58 on: June 03, 2020, 06:28:17 PM »
I Love your themes and setting it all up is a breeze once you get the hang of things.

Im having trouble setting up the Nintendo 64 theme as it wont play the MP4's. All i get is statics. I can say i know how to set it up as I have set up MAME, Super Nintendo, NEO GEO, SEGA 32X.

All play the Video Snap. But Nintendo 64 Wont play it

Here is my .INI file

# Generated by Attract-Mode v2.6.1
#
executable           C:\LaunchBox\Emulators\RetroArch\retroarch.exe
args                 "[romfilename]" -L cores\parallel_n64_libretro.dll
rompath              E:\Roms\Nintendo 64 Roms
romext               .z64;.n64;.v64;.Z64;.N64;.V64
system               Nintendo64
info_source          thegamesdb.net
artwork    boxart          E:\attract\scraper\Nintendo64\boxart
artwork    flyer           E:\attract\scraper\Nintendo64\fanart
artwork    marquee         
artwork    snap            E:\attract\scraper\Nintendo64\snap
artwork    video           E:\attract\scraper\Nintendo64\Video
artwork    wheel           E:\attract\scraper\Nintendo64\wheel


Your help would be appreaciated.

Crlos

Hi Carl, thanks for the kind words.
The Nintendo 64 layout code uses the same code for playing the snap videos as all my other layouts, including those you listed.
The ini file you posted looks ok. Just for comparison, mine is set this way:
artwork    boxart          $PROGDIR/menu-art/Nintendo64/boxart
artwork    cartart         $PROGDIR/menu-art/Nintendo64/cartart
artwork    snap            $PROGDIR/menu-art/Nintendo64/snap
artwork    wheel           $PROGDIR/menu-art/Nintendo64/wheel

But it shouldn't make a difference.

I want two things to check:
1. Make sure that the in the Nintendo 64 romlist file, the emulator field has the same name as the emulator. For example, if the emulator is called 'Nintendo 64', it should be the same in its romlist:

007 - GoldenEye (USA);007: GoldenEye (USA);Nintendo 64;;1997;Nintendo;Shooter;;;;;0;;;;;;;;;

2. Make sure that the Nintendo 64 snap videos are in a format that AM can play. Try copying one of these videos to the SNES snap folder and rename it after one of the games you have. Then go into AM, the SNES theme and navigate to that game. If it plays then the format is ok.

I encountered both of these problems myself in various situations.

3. Can you upload me the Nintendo 64 layout file you are using? This way I can verify what version and debug with the exact version you have.

Cheers

Hi Yaron and thanks for your help.

1. Romlist looks like the below

1080 Snowboarding.;1080 Snowboarding.;Nintendo64;;;Nintendo;Sports;2;;;;;;;1080° Snowboarding;;;;;;

2. This is the name of the files.
Rom name is 1080 Snowboarding.z64
Video name is 1080 Snowboarding.mp4

Thanks again for your help

Yaron2019

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 210
    • View Profile
Re: The Great Themes Collection v4.0 [Released!!!!]
« Reply #59 on: June 03, 2020, 10:45:35 PM »
Everything looks correct to me.
The only this is that you must make sure that the in the Nintendo 64 romlist file, the emulator field has the same name as the emulator.
If it doesn't, it will not know where to take the snap videos from. This is the only thing I can think of - the Nintendo 64 theme uses the same code as the other themes you use, there is no reason for it not to show the snaps.