Author Topic: At-The-Arcade MOD CoinOPSDiamondsDynamic  (Read 3578 times)

damonxxx

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 34
    • View Profile
At-The-Arcade MOD CoinOPSDiamondsDynamic
« on: October 12, 2020, 10:43:13 AM »
Hi everyone,

Put all artwork I posted here for convenience...
>>>26. December 2020<<<
---------------------------------------------------
...had to upload the whole folder, because I changed too much...

ALLinOne Arcade Cabinets (Diamonds3Plus+2+1) for Mame/FB NEO/Model2/Model3
folder cleanedup/renamed after MAME/noclones

https://mega.nz/file/7ZslVYrS#JgLzoSt01Jul3KQ8Rs9vl1imk2o6diJkJPA50p4Hp0s


"Blank" Marquees for special-shaped-cabinets so far...

https://mega.nz/file/mM9jxKqa#MKbaqxQSTwL1_MVfhdpCEjVZ7RVfidjZU8SeAh_J4Hk


+cabinet .psd (Mahuti)
https://mega.nz/file/DNFjBCwD#2xHEjtUo-nt4Vczlhv5Gl1BXQTRLMVtrkzd2we1P1O8


Marquees (need all parts....it is 7z)
https://mega.nz/file/2RV3SCAB#9BUuXdHbGh0s-BVwQV2pEKN1KTji-vLC8tBjDmRPC8g
https://mega.nz/file/HRUzVAZC#kgtYjMexD4u-WMKQ-h0JCwZ8sYpZQ4e60NdfbkVmmWA
https://mega.nz/file/uBE1wAwa#HCXFp8ByxOfp4NOoWPhNZeYTsp6aB5MjQBLBGbsMi9w
https://mega.nz/file/jQMTSaYK#UNrlRUK7uSv2b-16DYRAE3enwjADueW5J18ZrddnzRk

Wheel/Logos
https://mega.nz/file/zYMBgCaK#5vvR9NBY8dILGZznnubCHOfrWT3PUOPOIbU0GOAoA2k

and the the temporary theme mod ;)  (Background Video must be in x:\Attract-Mode\videos\bkg_anim.webm is in 1st theme folder)
https://mega.nz/file/zEsDkapa#0ehFnflL24m0-rIVhQVMg04QjUHENPwoCtHNcWc_GVk


« Last Edit: December 26, 2020, 07:32:36 AM by damonxxx »

Yaron2019

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 331
    • View Profile
Re: At-The-Arcade MOD CoinOPSDiamondsDynamic
« Reply #1 on: October 15, 2020, 12:14:40 AM »
Very cool  :D

Damon-HP

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: At-The-Arcade MOD CoinOPSDiamondsDynamic
« Reply #2 on: November 01, 2020, 11:21:37 AM »
Hi everyone,

made the At-the-Arcade-Theme working with the CoinOPSDiamondsArcadeCabinetsArt...

UPDATE2: !!!Sorry, have today realized you have to set "enable startup animation= NO"!!!, to keep screen in place, though it was default setting...;(
UPDATE1:
At-The-Arcade coinup - DYNAMIC changes the cabinet per Game (600+) or uses default Cabinet (boxart = your cabinetart-folder, default Cabinet = boxart.png in theme folder, show boxart=YES)
https://www.sendspace.com/file/rgvipx

cabinets_coinup01
https://www.sendspace.com/file/kndpaw

cabinets_coinup02
https://www.sendspace.com/file/coit8i

cabinets_coinup03
https://www.sendspace.com/file/6hk9v2



https://i.imgur.com/8t9cgYG.jpg

Hi,

this idea is very very cool, but i don't have understood how to improve in my configuration. I put cabinet images in a folder (that I renamed "boxart"), I have set show boxart = yes, but the result is the image of cabinet very small placed in the bottom left corner of the screen. Can you help me please? Exist a Dynamic mode for the At-The-Arcade theme?

damonxxx

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 34
    • View Profile
Re: At-The-Arcade MOD CoinOPSDiamondsDynamic
« Reply #3 on: November 01, 2020, 06:15:52 PM »
Hi, sorry to hear that it doesn't work for you...mine worked fine...

Have changed several thing so you have to download my latest version, which worked fine for me...

Unfortunately you have to download the cabinets again, I have have cropped them to load faster 1300x1080 and doubled wheel, bike, flight, gun, trackball cabinets for games that use them with universal black ones as placeholder...1000+...maybe add some artwork to them later...

You can fast test if it works, by using the new layout, but the cabinets would be out of place by a half...when it worked load and use the new cabinets versions and all should be in place correctly...hope it works...For me it was always a dream to have original cabinet with original controls for each game (sort of)...so I am very happy with this layout..haha

>>>PREVIEW CLIP<<<
https://imgur.com/a/BEtj2qc


I use this for MAME...

# Generated by Attract-Mode v2.6.1
#
executable           x:\RetroArch\retroarch.exe
args                 -L X:\Retroarch\cores\mame_libretro.dll "[romfilename]"
rompath              x:\RetroArch\Games\MAME\roms\
romext               .zip;.7z
system               Arcade
import_extras        x:\RetroArch\Games\MAME\listxml.xml;x:\RetroArch\Games\MAME\controls.xml;x:\RetroArch\Games\MAME\catver.ini
exit_hotkey          Joy0 Button6+Joy0 Button7
artwork    boxart          x:\RetroArch\Games\MAME\Cabinets_coinup\
artwork    flyer           x:\RetroArch\Games\MAME\flyers
artwork    marquee         x:\RetroArch\Games\MAME\marquees
artwork    snap            x:\RetroArch\Games\MAME\snap;x:\RetroArch\Games\MAME\video
artwork    wheel           x:\RetroArch\Games\MAME\wheel

Layout Option to Change:
Enable Startup Animation = No
Enable Snap Aspect Ratio = Yes
Enable box art = Yes
Enable flyer art = No
Show Game Information = Info and Enumarate
Game Name = Title Only
Enable Text Frame = YES

New DOWNLOAD 03.11.2020

LAYOUT
https://www.sendspace.com/file/ahyhka


New Cabinets 1300x1080 ...1000+ (7zip needs both parts)

Cabinets_coinup Part1
https://www.sendspace.com/file/whe24h

Cabinets_coinup Part2
https://www.sendspace.com/file/j5rw1h   

>>>>290 NEW Cabints from CoinOPSdiamonds 2<<<<<
https://www.sendspace.com/file/noc1dc

All 1000+ Cabinets without WALL and Shadow Sidekick....for everyone who wants ...
https://mega.nz/file/uQVASZwZ#8PgmysAJBT_bIB4fZk9Rxw9NqPZ9Il9V_rqQLs6-3cM
]
« Last Edit: November 09, 2020, 06:04:07 PM by damonxxx »

Damon-HP

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: At-The-Arcade MOD CoinOPSDiamondsDynamic
« Reply #4 on: November 02, 2020, 10:09:31 AM »
Hi, sorry to hear that it doesn't work for you...mine worked fine...

Have changed several thing so you have to download my latest version, which worked fine for me...

Unfortunately you have to download the cabinets again, I have have cropped them to load faster 1300x1080 and doubled wheel, bike, flight, gun, trackball cabinets for games that use them with universal black ones as placeholder...1000+...maybe add some artwork to them later...

You can fast test if it works, by using the new layout, but the cabinets would be out of place by a half...when it worked load and use the new cabinets versions and all should be in place correctly...hope it works...For me it was always a dream to have original cabinet with original controls for each game (sort of)...so I am very happy with this layout..haha

>>>PREVIEW CLIP<<<
https://imgur.com/a/BEtj2qc


I use this for MAME...

# Generated by Attract-Mode v2.6.1
#
executable           x:\RetroArch\retroarch.exe
args                 -L X:\Retroarch\cores\mame_libretro.dll "[romfilename]"
rompath              x:\RetroArch\Games\MAME\roms\
romext               .zip;.7z
system               Arcade
import_extras        x:\RetroArch\Games\MAME\listxml.xml;x:\RetroArch\Games\MAME\controls.xml;x:\RetroArch\Games\MAME\catver.ini
exit_hotkey          Joy0 Button6+Joy0 Button7
artwork    boxart          x:\RetroArch\Games\MAME\Cabinets_coinup\
artwork    flyer           x:\RetroArch\Games\MAME\flyers
artwork    marquee         x:\RetroArch\Games\MAME\marquees
artwork    snap            x:\RetroArch\Games\MAME\snap;x:\RetroArch\Games\MAME\video
artwork    wheel           x:\RetroArch\Games\MAME\wheel

Layout Option to Change:
Enable Startup Animation = No
Enable Snap Aspect Ratio = Yes
Enable box art = Yes
Enable flyer art = No
Show Game Information = Info and Enumarate
Game Name = Title Only
Enable Text Frame = YES

New DOWNLOAD 03.11.2020

LAYOUT
https://www.sendspace.com/file/ahyhka


New Cabinets 1300x1080 ...1000+ (7zip needs both parts)

Cabinets_coinup Part1
https://www.sendspace.com/file/whe24h

Cabinets_coinup Part2
https://www.sendspace.com/file/j5rw1h

Hi Damon,

thanks a lot for your help. Finally I got the result that I wished.
Only two issues are to solve:
1) Only Retro background is visible. Other option, link panscan or Retro Live, don't work.
2) Video snap is not aligned with the frame, as well the marquee. Any suggestions?
« Last Edit: November 02, 2020, 10:40:43 AM by Damon-HP »

damonxxx

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 34
    • View Profile
Re: At-The-Arcade MOD CoinOPSDiamondsDynamic
« Reply #5 on: November 02, 2020, 12:59:43 PM »
Hi,
hmmm..I see you are on Apple, I am on Windows and it works on several Windows-PCs how it is with Fullscreen, 1920x1080 Desktop resolution and RetroBackground...
sorry...can't think of what is causing it, maybe resolution changed to 1280x800...no fullscreen...apple ;)
but if you comfortable to edit layout.nut...in Theme folder
if I remember correctly...
..search for "local boxart = fe.add_artwork("boxart", -310, 0, flw, flh );"  -310 is the x position of the cabinet change -315 ... -320 etc. until it is ok...

probably you have to change these two, too...(you can test it before maybe with RAIDEN, which has vertical snap)
...the black background for vertical snaps "vertical_cover = fe.add_image("vertical_cover.png", flx*0.105, fly*0.298, flw*0.374, flh*0.76);" 105 minus the pixel you moved left before...
..same for static vid when no snap "local snapbg = fe.add_image(FeConfigDirectory+"videos/static.mp4", flx*0.105, fly*0.295, flw*0.365, flh*0.485);"

....strangely the screenhigh seems ok...no need to change y coordinates...
...don't know about the retrobackground...was happy that all worked for me instantly...is know my standard theme for mame/fb neo...

« Last Edit: November 02, 2020, 01:15:40 PM by damonxxx »

Damon-HP

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: At-The-Arcade MOD CoinOPSDiamondsDynamic
« Reply #6 on: November 02, 2020, 01:32:24 PM »
Hi,
hmmm..I see you are on Apple, I am on Windows and it works on several Windows-PCs how it is with Fullscreen, 1920x1080 Desktop resolution and RetroBackground...
sorry...can't think of what is causing it, maybe resolution changed to 1280x800...no fullscreen...apple ;)
but if you comfortable to edit layout.nut...in Theme folder
if I remember correctly...
..search for "local boxart = fe.add_artwork("boxart", -310, 0, flw, flh );"  -310 is the x position of the cabinet change -315 ... -320 etc. until it is ok...

probably you have to change these two, too...(you can test it before maybe with RAIDEN, which has vertical snap)
...the black background for vertical snaps "vertical_cover = fe.add_image("vertical_cover.png", flx*0.105, fly*0.298, flw*0.374, flh*0.76);" 105 minus the pixel you moved left before...
..same for static vid when no snap "local snapbg = fe.add_image(FeConfigDirectory+"videos/static.mp4", flx*0.105, fly*0.295, flw*0.365, flh*0.485);"

....strangely the screenhigh seems ok...no need to change y coordinates...
...don't know about the retrobackground...was happy that all worked for me instantly...is know my standard theme for mame/fb neo...

Thanks Damon. I modified local_boxart until -345 value and I fit the snap with the frame of the cabinet. I noticed that theme doesn't recognise the dimension of the window. Therefore when window has ratio 16:9 works fine, instead for 16:10 the snap is not aligned.
« Last Edit: November 02, 2020, 01:37:35 PM by Damon-HP »

mahuti

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 157
    • View Profile
    • Github Repositories
Re: At-The-Arcade MOD CoinOPSDiamondsDynamic
« Reply #7 on: November 04, 2020, 11:23:17 AM »
I will likely modify this to work on my vertical cabinet. I have series of themes I made a few years ago including one called Boardwalk (I don't think I ever posted it up here) that is similar, but doesn't show the controls. I built those themes to include a few different types of dynamic scaling so the could be used on 4:3 as well as 16:9 or any other size. There's a stretch mode, a crop with center alignment mode and a scale mode, so they can work on a variety of my different setups without reconfiguring anything in the code... just have to choose layout options.  As well, those themes have the ability to turn on and off Wheel display for smaller widths (like vertical cabinets).

I think I can probably modify that code pretty quickly to incorporate these backgrounds. I'll take a look and post up if I'm successful.

This is a great theme, I love the controls. I'm not familiar with the CoinOps stuff... do they offer a layered PSD file, or a version of the backgrounds without the bricks and the fade on the right? My Boardwalk them was capable of showing a selectable backround, or even dynamically picking a background on load... it'd be nice to have that option with these instead of just the bricks (which are admittedly very nice looking... but still, I like options)




damonxxx

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 34
    • View Profile
Re: At-The-Arcade MOD CoinOPSDiamondsDynamic
« Reply #8 on: November 04, 2020, 01:53:27 PM »
Hi mahuti, that sounds great,
I have only a psd+layer of the default cabinet (it's 1920x1080, I have all other cropped 1300x1080 for faster loading/size)
This cabinets dimension is slightly bigger with the silver borders etc. than the other ...
...there is a layer for a ridiculous big balls (hihi) stick and a normal...don't recognized it until later...
Would be good to have something like this more in style of the other cabinet, maybe with layer to choose for control panel...
... I think so were the original Cabinets done... and then add the artwork later...
...I tried to batch remove the wall and sidekick on the right (not a fan), but the edges don't look good, maybe someone can figure it out without layer psd...
Have made some "standard cabinets" myself the black ones, for all lightgun, wheel, trackball etc. Cabinets to match with the games,
wanted to add the artwork too for my favorite games, but I am  slooooowwww....haha
...all work no play....;)
psd attached

RetroRalph shows CoinOPSDiamonds
https://www.youtube.com/watch?v=3u-aFBBvoVU
« Last Edit: November 04, 2020, 05:03:31 PM by damonxxx »

mahuti

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 157
    • View Profile
    • Github Repositories
Re: At-The-Arcade MOD CoinOPSDiamondsDynamic
« Reply #9 on: November 04, 2020, 10:40:58 PM »
I took one of the standard cabinets in your set, created bezier paths, cut and layered it in Photoshop. There's a layer group called "drop-in layer"... if you drop in one of the existing cabinet images (that uses the same shape) it should pretty well mask everything but the top logo and the control panel. You can easily turn on and off the t-molding overlays too.

If every game used this same cabinet shape, I could use AM to mask out everything but the control panel and build the cabinet dynamically without a background and all that.

In any case, I started getting my code together to do what I mentioned earlier. I'd guess I'll have something to take a look at within the next few days.

http://mahuti.com/shared/attractmode/coinops_cabinet_psd.zip

damonxxx

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 34
    • View Profile
Re: At-The-Arcade MOD CoinOPSDiamondsDynamic
« Reply #10 on: November 05, 2020, 08:38:29 AM »
Hi mahuti,
great cutout of the cabinet, never got the edges so clean, i am at beginner level of photoshop ;)
I thought too of only using the control panel but there are too many "special" cabinets that look very cool...
What I would like to do is to get rid of the left wall and the sidekick/shadow at the right...but it seems too much work..hmmm...
...I am thinking how I could use an "invert/ negative" of your clean cutout cabinet and batch-photoshop-away the left/right side with a clear background for all same style cabinets, which must be most of them...
...also a default cabinet in style of your cutout one fits much more in, maybe for 2player 6button star select, all black...
...I must wait until the weekend to try some things ;(...almost there;)

..and here are some additional 290 cabinets from CoinOPSdiamonds 2
Some good new ones megatech, playchoice could be used for several games...have to look which one can be used as universal or doubled for sequels etc. ...
...also renaming...

>>>>290 NEW Cabints from CoinOPSdiamonds 2<<<<<
https://www.sendspace.com/file/noc1dc



sample...looking good;)
« Last Edit: November 05, 2020, 08:51:50 AM by damonxxx »

mahuti

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 157
    • View Profile
    • Github Repositories
Re: At-The-Arcade MOD CoinOPSDiamondsDynamic
« Reply #11 on: November 05, 2020, 09:48:32 AM »
Quote
great cutout of the cabinet, never got the edges so clean, i am at beginner level of photoshop ;)

Well, I have an advantage... it's basically my job to do this kind of stuff. The pen tool is how I get the lines so sharp. I just make a path, and then make a marquee selection with 1px of edge fuzziness. Anyway, glad to help.

Quote
I thought too of only using the control panel but there are too many "special" cabinets that look very cool...

Yeah. I will probably make a layout that just works with the ONE style after I modify my existing one to handle some scaling stuff using your backgrounds. I like the different cabinet shapes... it's really cool, so I'm going to work on that first.

Quote
...I am thinking how I could use an "invert/ negative" of your clean cutout cabinet and batch-photoshop-away the left/right side with a clear background for all same style cabinets, which must be most of them...

You can use one of the layers I put in there to remove the background. I specifically made "cabinet background base" layer with the idea that it would be used in batch processing to cut the left and right side off.

Anyway, I can do this same thing on other cabinet shapes. If you gave me a list of examples .pngs of the different shapes, that would probably speed up the process. I know of some just by looking through, but I'm guessing there's a bunch I didn't notice.

Damon-HP

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: At-The-Arcade MOD CoinOPSDiamondsDynamic
« Reply #12 on: November 05, 2020, 11:53:59 AM »
Hi mahuti, that sounds great,
I have only a psd+layer of the default cabinet (it's 1920x1080, I have all other cropped 1300x1080 for faster loading/size)
This cabinets dimension is slightly bigger with the silver borders etc. than the other ...
...there is a layer for a ridiculous big balls (hihi) stick and a normal...don't recognized it until later...
Would be good to have something like this more in style of the other cabinet, maybe with layer to choose for control panel...
... I think so were the original Cabinets done... and then add the artwork later...
...I tried to batch remove the wall and sidekick on the right (not a fan), but the edges don't look good, maybe someone can figure it out without layer psd...
Have made some "standard cabinets" myself the black ones, for all lightgun, wheel, trackball etc. Cabinets to match with the games,
wanted to add the artwork too for my favorite games, but I am  slooooowwww....haha
...all work no play....;)
psd attached

RetroRalph shows CoinOPSDiamonds
https://www.youtube.com/watch?v=3u-aFBBvoVU

The cabinets you have realised are very cool, and work fine on the layout. I added moving flyer behind the wheel logos (similar CoinOPS theme) and it is awesome, better than Retro Animated background. There is only issue that can be improved, i.e. the fade effect on the right side, where you can see the cutting of the image...

mahuti

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 157
    • View Profile
    • Github Repositories
Re: At-The-Arcade MOD CoinOPSDiamondsDynamic
« Reply #13 on: November 05, 2020, 01:29:02 PM »
If you want to keep the bricks on the left, you could batch cut out the fade on the right from the images, and then make your own fade layer that is much wider that properly fades out to nothing. Basically I'd just make a big black box and then cut it with an oval... then apply gaussian blur to the whole thing. In the layout you'd just put that PNG underneath everything.

matchiz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: At-The-Arcade MOD CoinOPSDiamondsDynamic
« Reply #14 on: November 08, 2020, 10:45:04 AM »
Hello,

I first wanted to say this is an amazing theme and love the work you've gone to, in order to create this aesthetic.

I am currently using this on a raspberry pi 3 b+, using the latest updates to all software necessary to run attract mode, and have run into a few errors and hope reporting them will help you in optimizing this theme to it's fullest potential. I modified the application to the specifications that were documented by the author and placed all my cabs in the "boxart" folder in my ROMs folder.

1. I am currently running into the same issue and the previous poster, where when loading the theme the only background that will load is "retro" all the others give me a black background.
2. For any game that doesn't have a cab or "boxart" png to load, the layout seems to load alternative media, where this media is coming from I can't find, sometimes it looks like flyer art, sometimes it looks like screenshots, sometimes its a large image with the words "arcade" in the middle with the logos of many arcade publishers in the back faded. It never loads the base/default boxart image located in the layouts file.

I tried looking through the nut file but my lack of understanding didn't help me understand where I could update the file to help.

I hope this helps.

Edit: I did notice something that may help. When I exit attract mode i see an error that states: "Failed to create texture. It's internal size is too high. (2150x1728, maximum is 2048x2048)..." with some more dialogue.
« Last Edit: November 08, 2020, 03:12:21 PM by matchiz »